Skip to main content

Vrijwilligers Music Meeting in de spotlights

De laatste voorbereidingen worden getroffen, de vrijwilligers en het bestuur hebben het drukker dan ooit en het weerbericht wordt op de voet gevolgd. Het is bijna zover. Over een paar weken wordt de Mientewei in Gorredijk omgetoverd tot een heus festivalterrein. Op 8 juli 2023 vindt hier alweer de tweede editie van de vernieuwde Music Meeting plaats. Door de komst van een nieuw bestuur heeft het muziekspektakel een festival vibe gekregen en is het evenement verplaatst naar de zomer. Op het terrein waan je je eventjes op Ibiza. Met onder andere een groot open podium, een cocktailbar, een bar met shotjes, een Double Barrel bar en verschillende foodtrucks is er genoeg te beleven.

Trouwe vrijwilligers
Wat ooit begon als een feest waar lokale bandjes optreden is vandaag de dag uitgegroeid tot een waar zomerfestival voor jong en oud waar grote bekende bands optreden. Een begrip in Gorredijk en omstreken. Dé place to be waar iedereen naar uitkijkt. En alhoewel er de afgelopen jaren veel veranderd is, is er één ding waar het evenement ieder jaar opnieuw op kan rekenen; de vrijwilligers. En dat is maar goed ook. Doordat de Music Meeting groeit in populariteit en het ieder jaar professioneler wordt zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Jelle Bakker en Edward Piëst zijn twee van die trouwe vrijwilligers.

Jelle zijn carrière als vrijwilliger bij de Music Meeting begon 8 jaar geleden. ‘’Mijn eerste keer was toen B-Brave optrad. De eerste fans stonden om 7 uur ‘s ochtends al voor de deur, dus we verwachtten grote drukte. Vooral jonge meisjes. Mijn taak was om meisjes die flauwvielen op te vangen. Gelukkig gebeurde dat niet’’, vertelt Jelle. Wel was hij direct enthousiast. In de jaren daarop bleef hij dan ook trouw vrijwilliger bij de Music Meeting. Hij kreeg wel een andere taak binnen het vrijwilligersteam. ‘’Het op- en afbouwen van het terrein ligt me toch meer. Ook spring ik graag bij als er iets anders gebouwd of getimmerd moet worden’’, legt Jelle uit. Edward is al 11 jaar actief betrokken bij de Music Meeting als vrijwilliger. ‘’Eigenlijk ben ik er via via wat ingerold. De eerste keer was ik direct enthousiast en vond ik het hartstikke leuk’’, vertelt Edward.

De werkzaamheden die het team van vrijwilligers uitvoert zijn erg breed. Het terrein moet worden opgebouwd en weer afgebroken. Er staan mensen achter de bar, de kassa, de ingang, de artiestenfoyer, de munten en bij de vrijwilligerstent. Daarnaast zijn er nog vrijwilligers die bijspringen en helpen waar nodig. Genoeg werk te doen dus. Nieuwe vrijwilligers zijn daarom altijd welkom. ‘’We redden het altijd wel, maar het is soms wel krap’’, vertelt Jelle.

Gezellig
Beide mannen zijn het erover eens dat het vooral draait om gezelligheid. De vrijwilligersavond is een begrip en er wordt heel wat afgelachen tijdens de werkzaamheden. ‘’En dat gevoel van met zijn allen de schouders eronder is gewoon mooi’’, vindt Edward. De club vrijwilligers, die inmiddels 35 mensen van allemaal verschillende leeftijden telt, vult elkaar perfect aan. ‘’De ene kan dit goed en de ander weer wat anders’’, licht Edward toe. Zo doe je als vrijwilliger dus alleen maar waar je ook echt blij van wordt. De zoon van Edward is DJ en daarom komt hij geregeld op een festival. ‘’Daar doe ik allemaal ideeën op en die neem ik weer mee naar de Music Meeting’’, vertelt Edward trots. Zijn inbreng in het vrijwilligersteam is dan ook zijn creativiteit. De surfplanken die in de cocktailbar staan ter decoratie heeft hij beschilderd en ook de in festival vibe bewegwijzeringbordjes heeft hij onder handen genomen. Jelle is op zijn beurt een echte handige harry en bouwt alles wat ze nodig hebben op het festivalterrein. ‘’Vorige week kreeg ik nog een appje. Er was een shotjes bar nodig. Die bouw ik dan voor ze.’’

Generatie op generatie
Hoe leuk en gezellig het ook is, zowel Edward als Jelle zijn het erover eens dat het, vooral in de laatste weken, veel tijd kost. Het thuisfront moet er daarom wel achter staan. ‘’Je bent zo weer een paar avonden van huis’’, licht Jelle toe. En dat het thuisfront achter beide heren staat is wel duidelijk. Zo helpen hun gezinnen ook mee. ‘’Mijn vrouw en kinderen helpen ook. Mijn dochter staat dit jaar voor het eerst in het muntenhokje’’, vertelt Jelle. Ook de vrouw en dochter van Edward zijn actief binnen de Music Meeting. ‘’Het is toch mooi als het generatie op generatie doorgaat’’, vindt Edward.

Samenwerking met het bestuur
De mannen zitten zelf niet in het bestuur. ‘’Ik wil alles wel doen maar ga niet in het bestuur. Zij bedenken het maar, en wij voeren het uit’’, lacht Jelle. Ook Edward heeft deze ambitie niet. Maar dat komt ook omdat hij erg tevreden is over het huidige bestuur. ‘’We worden als vrijwilligers bij alles betrokken. Ze hebben graag dat we meedenken, ze luisteren naar onze ideeën en ze doen er ook daadwerkelijk iets mee. Dat vind ik super’’, vertelt Edward.

Koop je tickets!
Volgens Edward en Jelle mag je de Music Meeting niet missen. ‘’Iedereen uit Gorredijk moet er gewoon zijn. Het is een prachtig festival voor alle leeftijden. Voor de jeugd een plek om uit te gaan in de buurt en voor de wat ouderen een reünie waar ze elkaar weer eens zien’’, sluiten ze af. En of ze er volgend jaar weer bij zijn als vrijwilliger? Nou en of! ‘’Het is niet eens een vraag of we er volgend jaar weer bij zijn’’, lachen beide mannen.

Waar wacht je nog op? Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.musicmeetinggorredijk.nl.
Ook als vrijwilliger aan de slag bij de Music Meeting? Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.